2024-12-05
🗝️ 旺角 | 过江龙和牛拉面沾面 | 阿久根和牛拉面屋`✦ˑ ִֶ 𓂃⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹我系拉面控~最钟意就系周围去试唔同嘅拉面!上次同朋友喺旺角食甜品见到新开咗一间拉面店,大排长龙,已经bookmark咗,今次终于去食啦,就系阿久根和牛拉面屋🍜🍜味自慢炙烧豚肉拉面 - 鸡白汤 $85虽然呢度叫咗“和牛"拉面屋,但我今日唔太想食牛,所以我就叫咗豚肉嘅拉面,拣咗鸡白汤底。order之后都好快上,拉面有三块超级厚身,炙烧到金黄色嘅圆切豚肉,仲有好多我喜欢食嘅葱。豚肉非常肥美,食落去好饱肚。汤底虽然闻落去唔系特别香,但系饮落都几浓味!🍜招牌三色拉面 - 鸡白汤 $138一次满足三个愿望嘅招牌拉面!!有齐鸡肉、和牛、豚肉。采用A4级鹿儿岛阿久根西冷和牛,上台时候仲系未全熟,唔会太老太韧,鸡肉都系一样。朋友同我一样叫咗鸡白汤,都系话够晒浓味一口芝士 (5pcs) $48好好食嘅炸芝士,记得趁热食!入面嘅芝士唔系拉丝𠮶种,感觉似牛油,都几咸几好味😋`✦ˑ ִֶ 𓂃⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹⊹ ₊˚⊹ ₊阿久根和牛拉面屋 (旺角)旺角广
🍜味自慢炙烧豚肉拉面 - 鸡白汤 $85
🍜招牌三色拉面 - 鸡白汤 $138
一口芝士 (5pcs) $48
⊹ ₊˚⊹ ₊
阿久根和牛拉面屋 (旺角)
旺角广华街13号广辉大厦地下1号舖