2020-05-29
食过几次呢度啲鸡,次次都觉得好食,男朋友话未食过,就带佢嚟食下喇Oreo碎红豆冰呢杯野真系有啲失望,其实就好似饮紧忌廉咁,每一啖都系好浓嘅cream味,饮多几啖就觉得太甜了,睇相都见到忌廉占咗个杯嘅大部份,红豆份量真系好少,如果多啲红豆就好了🙈全部Oreo 碎就喺相入面啲忌廉嘅上边,当捞匀晒饮嘅话其实都唔系好觉叫咗个蚝油油麦菜,菜嘅份量都算多,新鲜,蚝油就会喺晒其中一边,要蚝油味的就自己点嚟食,想食就咁白灼的就唔好点蚝油𠮶边,可以食到原本的菜味呢个鱿鱼须我几钟意,佢唔会话炸到好干,食嘅时候你都会感受到鱿鱼个仲湿湿地,唔会话太硬,佢系软软的质感,所以都容易咬,唔厚粉,亦唔油,正呢只鸡煮耐左少少了,冇咗我以前食好滑好滑的质感,佢真系overcook了,因为一食落去啲肉系鞋的,而只味呢,系好食的,佢有好多葱同埋炸蒜头,仲有少少辣椒,男朋友话啲豉油似蒸鱼豉油咁,呢种味嘅豉油煮好难唔好食的。不过我就觉得食耐左有少少咸,希望下次嚟可以食返好滑好滑的鸡啦
Oreo碎红豆冰