1K
2009-03-05 373 浏览
和猪猪女友7点倒来到.行到街尾, 刚巧哥哥在摆台, o岩晒啦, 一开台就坐下了.店舖又挂了个牌, 原来此店又系蔡澜经常光顾的餐厅之一, 问你怕未! 看完menu, 猪猪女友话想食大排档野, 最后叫了:椒盐鲜鱿拼豆腐, 生炒骨, 蒜蓉炒白菜炒白菜先上, 味道一般, 菜都几新鲜.炒得几油, 预左.生炒骨方面, 40蚊黎讲, 又真系太细碟了!可能系个翠华碟太大, 型式错觉?味道都系一般, 猪肉略肥.椒盐鲜鱿拼豆腐等了几耐, 饭都食晒才上.d鲜鱿冇落咩粉才炸的; 食落感觉似系炒多过炸的, 唔太韧, 鲜味, 很好.豆腐切到好似筷子咁薄才炸的, 但又不太咸.反而, 碟底的油和椒盐聚晒响度, 食到下面的豆腐就劲咸...d椒盐分布非常唔平均呢.服务方面, 人客太多, 阿姐又唔系成日行过黎, 要揾佢都要等.除此之外, ok 啦.2人食了100蚊, 几经济.但味道一般.见好多人都系食个例汤+个饭便算了, 个汤看落又倒几正, 再来的话要一试呢.
和猪猪女友7点倒来到.
行到街尾, 刚巧哥哥在摆台, o岩晒啦, 一开台就坐下了.

看完menu, 猪猪女友话想食大排档野, 最后叫了:
椒盐鲜鱿拼豆腐, 生炒骨, 蒜蓉炒白菜

炒白菜先上, 味道一般, 菜都几新鲜.
炒得几油, 预左.

生炒骨方面, 40蚊黎讲, 又真系太细碟了!
可能系个翠华碟太大, 型式错觉?

味道都系一般, 猪肉略肥.

椒盐鲜鱿拼豆腐等了几耐, 饭都食晒才上.
豆腐切到好似筷子咁薄才炸的, 但又不太咸.
d椒盐分布非常唔平均呢.

除此之外, ok 啦.

2人食了100蚊, 几经济.
但味道一般.

蒜蓉炒白菜都不错, 留意公鸡饭碗!
生炒骨,得几粒...
椒盐鲜鱿,d椒盐分布非常唔平均
椒盐豆腐, 切到劲薄
椒盐豆腐, 切到劲薄