2023-05-11
今朝同女朋友系附近search到呢间石磨肠粉,早餐少少地食肠粉,岩岩好。咁我地落左order后我女朋友就开始好头晕,晕到想企唔稳(M痛)唔知系老板娘定系收银姐姐(善心人)就即刻攞张凳出黎给我女朋友坐住先,我就出去截车去诊所。其间呢位善心人仲肯一边做生意 一边照顾住我女朋友。佢想呕就拎胶袋比佢,仲送左支水比佢饮,等佢舒服d。之后我番到黎想比番支水既钱,佢都唔肯收,话最紧要系人无事。最后仲帮我扶女朋友上车,其间佢话原来佢个女都试过系咁,所以佢明白真系好辛苦既我真系好多谢呢位善心人,估唔到我地咁好彩,比我地遇上仲有人肯不为利益而真心去帮人!希望佢好人有好报! 事事顺利!题外话:香港既的士司机真系难怪比人印象咁差,系我截的士既时候,有架的士见我截佢 渣到过黎面前后,佢即刻冚旗,再问我去边,同佢讲完地点后,唔知佢简地点定点样啦 即刻比油走左!香港如果真系咁多呢类简客既dc9 ,真系唔好怪人宁愿简uber食物:我叫左猪肉肠 同 韭黄鲜虾肠,原本仲想叫豆浆,不过已经卖哂之后我系诊所外食既时候 仲系暖既,我好钟意个肠粉皮,又薄,又少少烟韧,唔会好似酒楼果d咁厚粉D料又足,好食!之黎我仲加左佢附上既蒜蓉
我女朋友就开始好头晕,晕到想企唔稳(M痛)
之后我番到黎想比番支水既钱,佢都唔肯收,话最紧要系人无事。
题外话:
食物:
我叫左猪肉肠 同 韭黄鲜虾肠,原本仲想叫豆浆,不过已经卖哂
D料又足,好食!
之黎我仲加左佢附上既蒜蓉辣椒酱,好岩我口味,少少辣 多蒜蓉味,正!
我一定会再帮衬!