2023-02-10
平时食得多肉真系好唔健康,今次就揾到依间专门食素食嘅《心里有素》。佢地出名系善心餐厅,每个月初一、十五都会派饭比弱势市民,真系值得支持下。听个名其实都知道佢系主打素食自助餐,晚餐都系$138一位,价钱都好实惠。款式都好丰富,有粥粉面,炸物、饮品、甜品、煲仔饭、前菜。炸物首选炸秋葵,外皮就到好香脆,内层浓稠多汁。另外炸南瓜片都可以试下,健康又唔多油,好似食紧薯片咁。前菜:佢哋提供多款新鲜沙律。如果想食得特别啲嘅朋友,可以试下糖心蛋、凉拌粉皮。凉拌粉皮好顺滑,同埋辣辣地好过瘾。熟食:一定要试吓佢哋嘅即煮煲仔饭,我就试咗豆腐煲仔饭,仲有饭焦,好过瘾。饮品:多款养生又健康,澳洲黑蜜糖柠檬水、罗汉果红枣茶、黑桑山楂茶。我就可以钟意佢地嘅山楂茶,微酸又开胃。甜品:自取形式,焦糖炖蛋好多人排队,去到𠮶阵时已经冇晒啦,唯有是另外一个人气嘅椰汁西米露,椰香味十足,粒粒西米又Q弹。人均💫138如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝ ♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝心里有素 (油麻地)油麻地广华街38号地舖
人均💫138
如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘
多谢大家!!!
心里有素 (油麻地)
油麻地广华街38号地舖