2017-04-25
荷里活新开餐厅,又点少得我去试下呢夜晚8点几先去食,都要排一阵队。三个人食,点左两个88蚊一人餐(一个餐有一小食,一主菜,一饮品),跟餐加左两个肉骨茶,再额外加左个小食。跟餐小食,串烧鸡同果个炸春卷都ok 。主食海南鸡饭我就觉得麻麻,个饭冇椰香味,鸡肉冇鲜味,而且有点油,同新加坡嘅真正海南鸡差很远好挂住新加坡嘅海南鸡饭啦,香港好难食到好食嘅海南鸡饭另外主食海鲜喇沙,味道几好,有椰香味,少少辣,而且好多海鲜,不过佢系配粗面同米粉,增加左佢个口感,我几欣赏佢个汤底啦猪颈肉就炸到又干又韧,咬都咬5到啦我加左两个汤,肉骨茶,味道有点太浓,不太喜欢,好似饮紧送饭嘅汁咁,太浓唔好味。不过原来佢个海南鸡饭入面有个餐汤送,虽然只系啲冬瓜清鸡汤,早知唔加咁多个肉骨茶。总括而言,我俾个好评只系因为个喇沙几岩我口味,其他食物只系普通啦
夜晚8点几先去食,都要排一阵队。
跟餐小食,串烧鸡同果个炸春卷都ok 。
猪颈肉就炸到又干又韧,咬都咬5到啦