寻日同阿妈出开去九龙湾谂住话行下街,睇下野,睇下有咩买,之后系megabox揾下有咩好食,发现到呢间,其实我系屋企附近有食过呢间,不过每次去食都系晚餐,今次谂住睇下九龙湾呢间同之前食开既有咩吾同,睇下午餐有咩好食先~打开午餐餐牌,其实同晚餐最大吾同好似系午餐有套餐,晚餐全部逐份叫,连饮品都系单点,午餐就连埋野饮,特饮果d就再要加钱,但都比晚餐既单点平。呢间餐厅系要加一既,午餐晚餐都一样要加一,虽然系贵一点点,但系我都系觉得抵既,因为服务态度会比较好,同埋真心好食。讲返下我最钟意食既喇沙,佢既喇沙系两种粉面一齐上既,有油面同埋米粉,米粉吸味,油面饱肚,一碗粉有两种享受,我地叫既系mee 喇沙,一睇就系招牌,做得招牌正常黎讲系最好食,最好卖既,的确系好好味,好够味道,我好钟意佢个喇沙汤底,真系辣得黎又爽,味道一流。加上吸味既豆卜那些,海鲜啊~食落真系回味~另外我地仲叫左个海南鸡饭,因为佢间铺其实下面有一行细字写海南鸡饭专门店,呢个应该都系佢哋既拿手菜吧~食落鸡件系几滑嫩,酱汁都吾错,我食到最后计果几条青瓜都沾著汁食埋,食落爽口,又好味。旁边有少少酸萝卜,食落都几开胃好味,虽然我妈话佢个萝卜

另外我地仲叫左个海南鸡饭,因为佢间铺其实下面有一行细字写海南鸡饭专门店,呢个应该都系佢哋既拿手菜吧~食落鸡件系几滑嫩,酱汁都吾错,我食到最后计果几条青瓜都沾著汁食埋,食落爽口,又好味。旁边有少少酸萝卜,食落都几开胃好味,虽然我妈话佢个萝卜好酸
个菜心煮得刚刚好,就是爽口脆度都有既,不过比我们自己煮既时候会显得略生,个汤个冬瓜汤,好岩依家夏天饮,个饭一食就食得出系有用鸡汤煮既,可能系为左符合现代人健康既概念,因为我之前食开既海南鸡饭系鸡油饭,食落会比较香口。两者比较我会比较想食鸡油饭,如果有得简就更好了~

饮品方面我就叫左个泰式奶茶,冻饮加2蚊,我觉得好抵啊~出而买泰式奶茶起码都20几起跳,仲要吾系到到都有得卖泰式奶茶,吾知佢饮品做吾做外卖呢~如果做外卖我都会想买泰式奶茶啊~话说我见到佢地呢排外卖自取有8折仲免加一,其实都几吸引,等我下次试下外卖同堂食既分别先~我妈叫既芝士奶盖黑糖珍珠鲜奶就略显失色,芝士奶盖吾系好饮得出黎,黑糖味道也吾系好突出~珍珠一般般,下次叫她试过第2样饮品,希望会同我杯泰式奶茶一样好饮~
海南鸡饭
泰式奶茶