2014-08-15 2936 浏览
话说放工同男朋友去食好时沙嗲,一入到好时中心唔系好识路,正当我地迷茫紧唔知要上几楼果阵,个看更即刻问我地系咪食喇沙,有个仲唱住歌咁话:「好时,沙嗲,好时,沙嗲,提起好时就系食好时沙嗲~~」可见系有几出名,个个入黎都系揾呢间野XD佢有两个铺位所以都唔洗等好耐,不过地方有少少逼。两个人叫左、喇沙同咖哩牛腩,另外加碗白饭同椰青。食过唔同餐厅出品既喇沙,有d虾壳味好浓,呢到既喇沙系比较接近我钟意既口味,味道平衡d不过略嫌淡左少少。咖哩牛腩就无咩特别,同大家乐差唔多lol 串烧就普通,因为个人唔钟意偏甜既口味,佢地既串烧配埋沙嗲酱真系好甜… 就算唔点酱都甜甜地… 个人就麻麻地:-( 不过肉质系几juicy既~下次想试埋佢地好出名既海南鸡饭,喇沙都值得再叫:-)

下次想试埋佢地好出名既海南鸡饭,喇沙都值得再叫:-)
椰青
喇沙