2014-11-04 524 浏览
自问劲钟意食甜品, 都试过唔少甜品舖, 通常都系好吃/普通, 都好少会用难食来形容, 但今次呢间真系可以用难食 我地一行人叫左芒果姜汁豆腐花, 杨枝金露西米水晶同埋芒椰芦荟海藻果冻。首先要讲的系个卖相真系唔错, 都似出面点新式甜品舖咁, 但一入口就出事了。先讲芒果姜汁豆腐花, 豆腐花唔算太滑, 冇豆香, 个姜汁冇姜香味但就有点苦, 同个豆腐花点味一点都唔夹。我冇试食杨枝金露西米水晶, 但屋企人话入面点柚子系苦涩的, 唔好食wo...芒椰芦荟海藻果冻味道好淡, 唔够甜。不约而同我地三款都有芒果, 其实我地都觉得芒果份量算多, 但问题就在于个芒果, 冇咩芒果味, 但唔知系咪浸过点糖水定系咩, 芒果个味有点怪, 一点都唔天然, 好似加工过咁, 但又讲唔出系咩味, 总之就系怪怪地la

题外话/补充资料: 唔讲食物..佢个场地几靓ga..彩色凳配木枱仔, 好有幼稚园课室感觉, 而且都算大, 枱都唔少, 如果食物ok 的话, 一班fd一齐系度食野都几开心ga..
2014-11-03