2010-05-04 4 浏览
原本订咗另外一间餐厅, 但友人可能打错电话变咗无booking咁就walk-in咗呢间喇, 初时去到都惊无位架, 因为我地都5个人, 话多唔多但weekend无book位就好难讲喇~好在佢地都帮我地set到位…睇吓我地所叫既野食, 我觉得我地都几大食….哈哈~~面包~ 虽然系普通既芝麻包, 但攞到嚟仲热热地架, 唔错吖, 如果有黑醋&橄榄油会再好d~香煎法国鹅肝配士多啤梨, 苹果薯饼~ 鹅肝煎得外面够香脆, 做到入口即溶, 另外苹果薯饼, 苹果味很香甜可以中和一般鹅肝都会有既油腻感烟三文鱼伴苹果沙律~ 钟意佢用烟三文, 好香同好fresh既感觉蟹饼~ 完全feel到好多蟹肉做成, 但待个friend食到有小小蟹壳~香橙汁烩鸭胸~ 个汁好香甜, 鸭肉仲好嫩口, 好有惊喜~蟹肉露荀意大利饭~ 个汁好juice 啲芝士好惹味香浓, 大家争住食呀牛扒, 一致认为重点系个两粒薯波波...好味道~食到唔记得咗名喇, 好似系猪柳乜乜喇....大家都觉得个猪好食过牛啰, 个猪柳食落景然有d脆口, 肉质仲有d似猪胫肉芒果拿破伦伴青柠雪芭~ 外面有层糯米皮包住既, 个皮烟烟韧咁几得意, 如果无咗层糯米皮

睇吓我地所叫既野食, 我觉得我地都几大食….哈哈~~

香橙汁烩鸭胸~ 个汁好香甜, 鸭肉仲好嫩口, 好有惊喜~

牛扒, 一致认为重点系个两粒薯波波...好味道~

芒果拿破伦伴青柠雪芭~ 外面有层糯米皮包住既, 个皮烟烟韧咁几得意, 如果无咗层糯米皮就可能变咗普通既芒果拿破伦了, 青柠雪芭清新酸甜

心太软~ 可惜切开唔够流心

餐厅环境同气氛唔错,坐得舒服, 枱同枱之间又够阔落,就算大声小小讲野都唔会话嘈到隔离枱, ,是一间不错的餐厅,值得一试。
香煎法国鹅肝配士多啤梨, 苹果薯饼
烟三文鱼伴苹果沙律
蟹饼
香橙汁烩鸭胸
蟹肉露荀意大利饭
食到唔记既猪柳乜乜~
芒果拿破伦伴青柠雪芭
烟三文鱼伴苹果沙律
蟹饼
香橙汁烩鸭胸
蟹肉露荀意大利饭
食到唔记既猪柳乜乜~
芒果拿破伦伴青柠雪芭
  • 香煎法国鹅肝配士多啤梨