2019-08-25
好一段时间无食放题了,今日难得同妈咪撑台脚,决定请佢食餐放题放纵一下!讲到旺角放题,少不免都会谂到兆万,系楼下派传单嘅员工努力推介之下,今次就黎到位于8楼嘅神户屋。对于楼上放题,我嘅印象都系环境逼夹,但呢度反而座位都几阔落,由于都比较早嚟到,所以仲可以坐到卡位添。呢度店员服务态度值得一赞,一坐低先系同我地介绍食物分类,落单安排等,主动问我地需唔需要点精选锅物先,态度好亲切首先打头阵嘅系一盘好精美嘅刺身海胆同生蚝系按人头比,不过都大大啖!欣赏佢地生蚝好干净,望落新鲜,至少外观都比到食客信心先啦唔洗几耐即刻上埋个部队锅,入面啲料堆到成个锅都系,有金菇、厚切午餐肉、肠仔、年糕等,仲有好多块芝士。随锅仲附送一包辛辣面,加埋包辣粉入锅煮更加惹味虽然哩个咁足料嘅部队锅对于食放题黎讲,系会霸左肚入面唔少位置,不过系几好味嘅,妈咪特别喜欢烧物方面推荐嘅有羊架,唔会有骚味,同埋肉质嫩滑。另外炸物同天妇罗都相当出色。热辣辣唔系一早炸起,天妇罗个皮略嫌厚左少少,不过唔会皮肉分离,炸到卜卜脆,特别喜欢佢嘅天妇罗多春鱼,多春鱼嘅春无苦味,炸完都食得出几肥美,唔错哩度嘅芝麻鸡翼都好抵赞,皮薄香脆,唔似出面有啲皮好
首先打头阵嘅系一盘好精美嘅刺身
海胆同生蚝系按人头比,不过都大大啖!
欣赏佢地生蚝好干净,望落新鲜,至少外观都比到食客信心先啦
烧物方面推荐嘅有羊架,唔会有骚味,同埋肉质嫩滑。
哩度嘅芝麻鸡翼都好抵赞,皮薄香脆,唔似出面有啲皮好厚。芝士年糕好烟un,芝士味淡淡的
最后仲叫左份韩式炒猪颈肉,肉质弹牙爽口,酱汁甜甜地,好开胃。
我同妈咪两个人清晒以上嘅野食后,已经系饱到食唔落甜品🙈哩一餐当系提早同妈咪庆生,好彩野食好合佢心意,仲赞不绝口!相信下次一定会成家人再黎