餐厅: 堤岸酒吧及餐廳
资讯:

2011-08-25 1087 浏览
早排听朋友讲话呢间餐厅嘅环境唔错,食野都ok,所以决定同班旧同事试下,年几无见大家都好期待呢个饭局餐厅安排左我地一行六人坐窗边位,其实环境确实唔错,当晚天气几好,望到维港夜景 (当然唔系全个啦!) 黎之前已经download左openrice coupon,谂住BBQ任食折左之后都算几抵,所以现场见到其他客都系全部食BBQ!去到先知头盘同甜品都系自助形式,我地当然一支箭标出去拎野食啦!头盘overall都算ok,有六、七款拣,同埋有我最钟意既parma ham 排得好靓啊!唯一就系三文鱼D颜色睇落去比平时浅色,不过食落去都可以,其他头盘都不过不失。BBQ野食就系落order即叫即烧形式,当然要拣我嘅最爱海鲜啦!带子个汁酸酸甜甜,好开胃!青口都几大只,不过有少少咸,可能调味时唔均匀烧大虾个卖相唔错,烧得岩岩好其他海鲜仲有鱿鱼串、秋刀鱼、三文鱼柳同烧红鲷鱼等,款式都算ok,不过鱿鱼串可以再烧耐d,应该会再香口D!跟住当然唔少得my favourite嘅烧鸡翼,有蜜糖架,好味道其余肉类就有烧西冷牛肉、烤羊扒、牛肋骨、牛仔肠等等,其实每样食一两件都好饱,仲要留肚食甜品最后到我地最钟意嘅甜品嘞,

头盘
排得好靓啊!
烧大虾个卖相唔错,烧得岩岩好
薯条

甜品
最后到我地最钟意嘅甜品嘞,款式唔算多,希望餐厅黎紧会有多D选择啦。有cheese cake、有面包布甸、有生果饼、mousse同雪糕等
不过雪糕系雀巢雪糕,如果有dreyers或者haggen dazs就好啦,我地临走都同餐厅经理表达过!哈哈

今次食BBQ除左系任食之外,仲有任饮!啤酒、餐酒、红白酒….全部任饮

服务好好,野饮唔需要通知餐厅职员都会自动帮我地加,值得一赞
餐厅入面既IPAD
临走餐厅职员叫我地去like餐厅个fanpage,原来fanpage有独家优惠劵,早知download左先黎:S
靓景
食饱饱出去行下,真系好舒服架,话哂系香港offer到咁既景+餐厅既.. 始终唔多
总括黎讲野食算唔错,环境同服务都几好,折左之后三百几都可以接受啦!
2011-08-22
甜品