2008-12-16
前晚同一大班 friend 提早做冬, order 咗外卖原只三十头鲍鱼金装盘菜 (12只鲍鱼).对于第一次食盘菜嘅我, 本身对盘菜无乜期望, 点知出乎意料之外, 好好味!首先论外相, 个盘菜超大个煲, 真系盘满砵满, 我哋原本都担心食唔哂.论食物, 种类多而讲究, 有12只原只三十头鲍鱼, 花胶筒, 暚柱, 冬菇, 发菜, 烧鸡, 鸭, 猪手, 蚝屎, 鲮鱼球, 芋头, 猪脷, 鱿鱼......等等, 附送 一大枝鲍鱼汁, 同埋一盒芋丝+白萝卜.论味道, 好好味, 特别系D鲍鱼汁, 芋头......D 食物好入味, 味道刚刚好, 我哋仲自己加咗生菜+一丁面, 第一次食咁好味嘅鲍鱼汁生菜+一丁面 此外, 仲附送汤丸+年糕, 但系真系实在太饱了, 所以无食到.