1K
2019-07-15 472 浏览
病依然未痊愈, 要食清淡少少! 原来黄记煌有午餐, 决定试试! 当初第一家店喺湾仔我帮衬过晚餐, 系几得意既! 整个午市计埋我哋都只得2枱客, 唔问侍应系唔会主动比午餐餐牌的, 好彩我一早知道有午餐, 如果唔系应该走左, 唔通食 lunch 都打边炉咩 (隔离枱大陆客系打边炉)…虽然我都试过午餐去东来顺食涮羊肉, 不过而家仲病紧就免喇! 午餐套餐有4款选择, 包括猪、鸡、鱼、牛配饭或乌冬, 大约 $56 包饮品及一粒许留山甜品! 唔知点解系许留山, 仲要有成个 menu 可以叫许留山饮品! 除左套餐, 另外仲有米线选择! $39 包3𩠌, 好抵食! 汤底唔系味精水, 系鸡汤 (不过有点太油), 米线非常爽口弹牙, 我本身对米线无研究, 公司个妹系谭仔/三哥 fans, 佢话黄记煌好味过谭仔 d 米线好多 (佢讲得出2间谭仔喺食物出品上既分别架)! 𩠌有点少失色系打边炉𩠌, 即系无味啦, 不过𩠌唔系劣质, 系高质的! .鱼腐相当出色, 唔系淋烂𠮶种, 里面真系有馅架…+$4 有银菊露, 超大杯! 注: 总括而言, 会再去, 一定会再去!

注: 总括而言, 会再去, 一定会再去!