餐厅: Shack Tapazaka
资讯:

2021-05-29 48 浏览
近年爱好咖啡嘅我 每次放假同朋友食完lunch 都一定揾间coffee shop饮杯啡倾下计☕但系近日天气真系热得好紧要 所以不如我哋都系去happy hour啤啤佢啦喂🥵呢日喺铜锣湾 一讲起饮酒 第一时间一定系谂起耀华街🍺谂起之前行过街头经过Shack Tapazaka一直都未试过 趁住呢日咁有mood就试下啦😎本身真系想饮杯野架咋 点知打开menu见到咁多野食咁多选择 价钱又抵 叫啲野嚟送酒都要啩😅◾香葱吞拿鱼紫菜卷正啊喂📣吞拿鱼蓉加咗香葱好香 绵绵嘅吞拿鱼蓉加脆脆嘅紫菜 配嘅仲系醎味紫菜(有盐𠮶种呢🧂) 醎醎哋令到吞拿鱼蓉嘅味道更加突出😋◽酥炸日本河虾绝对系送酒一流🍻细细嘅炸虾仔 份量都几多 一粒接一粒 再送啖酒 爽啊喂◾黑蒜油镬仔炒饭配炸鸡本身真系想食轻食架咋😩但系见到黑蒜油炒饭 谂到都觉得香啦 咪又叫咗嚟试下啰🤤不出我哋所料 一上枱已经闻到香喷喷 镬仔上仲好热辣辣 唔会炒到好干带少少湿润 除咗炸鸡 仲喺中间打咗只蛋可以捞匀佢🍳🍻除咗啤酒 仲有红白酒/cocktail等等 我哋仲试咗只自家制梅酒(日本清酒酿造) 味道都十分唔错 好易入囗

◾香葱吞拿鱼紫菜卷
◽酥炸日本河虾