2021-09-15
屋企附近嘅餐厅几乎都俾我哋试匀😅 呢日就早少少落车,揾啲新口味。醒起 #港铁站 上盖商场一楼,开咗间新餐厅 侍元拉面,外貌睇起嚟都几有特色㗎,装饰得成间 #传统日本餐厅 咁,既然冇得去旅行,就唯有去揾啲 #特式餐厅 自我安慰吓😆餐厅采用全自助形式, 食物以 #拉面 同 #丼饭 为主🥢 因为要赶起开会嘅papers,除咗朝早碗 #通粉,下昼我就只系食咗个 #苹果 🍎 嚟到呢刻,我确系有啲我饿😏 我拣咗个 #照烧鸡肉饭,加 #鸡翼 做 #小食😜 #餐牌 上睇起嚟平平无奇嘅嘅 #丼饭,原来 #厨师 都花咗啲心思🤩 即叫即做不特止,饭粒上更加上 #紫菜 同 #芝麻,令口感更加香口😋 #鸡肉 腌制得好入味、一啲雪味都冇,#鸡翼 咬落去都唔油腻、仲有一种香脆嘅口感😋 原来 #套餐 仲包埋杯 #冻柠茶 㗎㖞… 真系冇谂过简简单单间嘅一餐,都可以咁丰富,确系一个食平啲啲嘅好选择😉