2023-11-02
好!惊!喜!🤩朋友之前去过食,话好正,今次佢做订位,我仲谂紧中菜啫,系咪正到要大家去到黄埔食。(利申:平时系懒鬼,放工后少过九龙食饭😛)点知啲嘢真系估佢唔到咁正!朋友好贴心咁预订咗几度菜,全部都好味,尤其钟意佢嘅清蒸东星斑,蒸嘅时间啱啱好之余,仲要佢将部份嘅鱼包成鱼饺,一啖一只,好好食。而佢嘅东星班,系将啲鱼肉全部起晒出嚟,食得好方便,连平时我唔多钟意食酒楼鱼嘅都食咗好多旧😂啲质素真系好过好多大酒楼!另外有个特别就系冻蛏子,平时都系蒸完就食,第一次食冻嘅,估唔到咁爽口,而且仲有鲜味。佢加咗少少花椒,提升咗唔少层次感👍🏻脆皮手撕鸡都系不得了,啲皮真系脆到卡卡声!前菜有个辣鱿鱼,好惹味,食唔停口😋 个响螺汤亦都好好饮,一人饮咗起码两碗,好正!总括嚟讲所有菜都系好好食,服务亦都好好,而最重要就系食完都唔口渴,对味精好敏感嘅我嚟讲就更加加分!呢间餐厅一定有下次👍🏻👍🏻👍🏻