2020-10-30
食佐好耐一直都未打,但都要的起心肝真心写写呢个自助餐!性价比高😋早排星期五六同男朋友book佐Novotel既Staycation💕就系睇中佐想试Le Cafe既寻和味日式自助餐🤣2人自助餐连埋住宿加埋HK$1,258。自助餐时间6:30pm - 9:30pm,我地准时6:30pm就去到,得几张枱,7点开始先比较多人,枱都几阔落,唔会好窄,岀去拎野食时都规定要戴口罩。行个圈,无论冷盘,热薰同甜品都有几多选择👍🏻👍🏻重点讲讲,全晚最好食既有冷盘火腿前面长方形个个类似润味既野(下图二)😂齿夹留香,钟意食润/肝类既朋友一定要试😍美国生蚝都值得一赞,只只都有海水味同食完口入面都有鲜甜既感觉,我平时都麻麻地食蚝觉得好腥,今次竟然系钟意同不停encore😍到9点仲可以攞有得供应唔会唔fill👍🏻👍🏻不过啲牛,即系主打既日式菜,反而有啲失色,比较干同肉质‘un’,只系试过一round就无再encore。另外有4种芝士都几好味,甜品bar除佐蛋糕,有豆腐花,朱古力喷泉,自制pancake,仲有movenpick雪糕😍 (太多相upload唔晒),总括而言全部食物都比想像中好食,呢个价钱有呢个水准,由6
行个圈,无论冷盘,热薰同甜品都有几多选择👍🏻👍🏻
另外有4种芝士都几好味,甜品bar除佐蛋糕,有豆腐花,朱古力喷泉,自制pancake,仲有movenpick雪糕😍 (太多相upload唔晒),总括而言全部食物都比想像中好食,呢个价钱有呢个水准,由6:30pm食到9pm大满足😋🤣
为食指数: 4/5
性价比指数: 5/5