2025-01-27 173 浏览
约左朋友去近排好红既本舍食野, 去到先发现果度系几新几靓, 但原来餐厅唔系好多,净系得快餐厅同埋连锁茶记, 所以我地就拣左间食韩国野既Terrace in seaside试下入到去环境好好,好新净, 好有韩国文青既味道, 我地都好钟意我地仲特登拣左个望到出面既位坐, 成个感觉都好放松,睇睇下菜单, 发现有贺年既菜色, 咁一于同朋友拜个早年鲍鲍高升饭卷-$108D个紫菜包饭外层包裹著新鲜的紫菜, 内里有香喷喷的米饭和各种配料, 口感丰富, 配上特制麻油, 味道更添层次, 而且系上面仲有货真价实既鲍鱼一只, 增加左高贵度, 系临年新年食好适合。轻盈又满足的烟三文鱼沙律-$86呢个沙律以烟三文鱼为主角, 鲜味十足, 搭配新鲜的绿色蔬菜,口感清新,十分开胃。蛇年喜有杮你窝夫-$138呢个窝夫外脆内软, 搭配香甜的蜂糖酱, 带出浓浓的秋冬滋味, 每一口都有浓浓既蛋香, 一啖杮子的甘甜再食一啖窝夫的松软完美结合, 食完后令人心情愉悦, 值得一试烧慢煮鸡腿紫苏拌饭-$98这道菜的鸡腿经过慢煮, 肉质滑嫩, 味道醇厚, 紫苏的香气令米饭更加提味, 入口有层次感,配上特制酱汁, 让整体味道更丰富济州柑橘
约左朋友去近排好红既本舍食野,

鲍鲍高升饭卷-$108

轻盈又满足的烟三文鱼沙律-$86

蛇年喜有杮你窝夫-$138

烧慢煮鸡腿紫苏拌饭-$98

济州柑橘乳酪-$68
呢款乳酪浓稠滑顺, 搭配济州柑橘的清香, 味道清新又不腻, 每一口都能感受到柑橘的酸甜, 完美平衡

橘子咖啡(热)-$58
这杯热橘子咖啡, 香气四溢, 橘子的清新与咖啡的醇厚相得益彰, 令人感到舒适, 暖暖的感觉非常适合寒冷的天气, 提神又暖心

总结, D间Terrace in seaside韩国餐厅, 有美食, 美景, 贴心服务下, 真系令人感到放松, 下次会想再黎试其他野
2025-01-18