2016-03-29
最近工作压力大到无人有,经常东奔西,走追小巴迫地铁打的坐船几乎都试咗一轮,今天又过咗嚟九龙塘送样板,等咗大半日都未等到个客仔,附近仲要无地方落脚食餐好嘅,真系有几凄凉得咁凄凉,好彩绝望之际同事比咗间喜栈嘅Num我一齐叫快餐。我哋叫咗一份叉烧饭同埋脆皮烧鹅饭,等咗半个钟唔使就有得食喇,你哋完全想象得到当见到两个热辣辣嘅快餐向你飞奔过嚟系一种咩感觉,就好似大海放生鱼,沙漠见绿洲,好幸福啊~~lee个moment我只可以讲lee个快餐系我咁大个以来食落最好味嘅快餐咯,份量够多,叉烧嘅味道咸甜味道适中,烤嘅时间刚刚好,瘦叉肉质比较嫩;朋友都话佢点嘅烧鹅,皮脆肉嫩,白饭吸收咗烧鹅汁嘅味道之后食落又香又开胃。5分钟都唔使,我哋就食完个快餐了,仲要觉得唔多够喉,想再嚟多一份先,好在个客仔终于比电话,话过多几分钟就可以赶到,如果唔系我哋就真系再点一次当下午茶了!