2019-03-27 160 浏览
之前睇fb有介绍到哩间餐厅,我又住系附近,咁啱近期想食酸辣米线,所以就lunch带埋囡囡同奶奶黎试下。其实哩间餐厅嘅位置都比较隐蔽,如果唔系住大围嘅人士,都需要寻找一下,因为佢系大街见到嘅餐厅嘅后面,要系小路行入去的。由于我带住我个囡,我都有啲担心冇野啱佢食,好在佢是日午餐有个鸡汤米线,我奶奶就叫左哩个是日午餐,而我就叫左手撕鸡酸辣米线。我大概系一点十五分左右去到,撞正lunch time,所以都几多人,加上佢得两个人去招呼啲客,见佢都好忙下,我大概都等左差不多20-30分钟先有得食。我碗酸辣米线,色水都唔错,闻落去都好香,好吸引,食落都真系唔错,辣度属于少至中辣左右,都几合我口味。至于鸡汤米线,我奶奶就话咸咗少少,但我个女都几中意啲米线。总结:哩间都算系一间诚意小店,地方小小,食物都系有心思去煮的,不过就要有少少耐性等下。如果系中意食辣野,香口野的话,真系可以不妨一试。我建议就尽量唔好系正lunch time去,如果唔系,就要等起码20分钟。

手撕鸡酸辣米线

手撕鸡酸辣米线