今日放工约左同事,试下呢间自助餐~听讲呢间系一间半自助餐,需要预先选择主菜和配菜,原本想试下面包蟹ge,但系好可惜,买晒,所以我选择左鹅肝,而家就先讲下D主材先啦~~呢个肉眼扒(五成熟),肉质都算几好,都几多汁,绝对唔失礼。如果唔吃得牛肉,建议可以试下呢个主菜,我朋友点左呢个,我试过味,个饭个汁非常出色,而且个带子,吃得出,系新鲜噶~~(呢间自助餐,D酱汁其实算整得几好)呢两个海鲜区,都系中上水平,油甘鱼,非常鲜甜,不过八爪鱼居然有D 腥,唔知道平时质素如何,但系当日就可以接受~而海鲜区,我就用呢个螃蟹为例,好多肉,美中不足,就系唔够鲜甜~螺肉同出面水平一样啦,可以试下~~生蚝个质素就好好笑,唔系次次质素一样,一时就好瘦,一时就好肥美,而且有时好重海水味,(唔系好明点解会出现呢个情况)当日我吃左22只,所以我好清楚~呢个牌子的雪糕系任吃的,唔多讲啦如果一间餐厅酱汁整得好,汤也一定唔差得去边~嘻嘻
今日放工约左同事,试下呢间自助餐~
听讲呢间系一间半自助餐,需要预先选择主菜和配菜,
原本想试下面包蟹ge,但系好可惜,买晒,所以我选择左鹅肝,

而家就先讲下D主材先啦~~
烤肉眼(5成熟)
呢个肉眼扒(五成熟),肉质都算几好,都几多汁,绝对唔失礼。
香煎带子饭

冻海鲜区
刺身和寿司区

但系当日就可以接受~
螃蟹
螺肉同出面水平一样啦,可以试下~~

生蚝
生蚝个质素就好好笑,唔系次次质素一样,

贵假雪糕
呢个牌子的雪糕系任吃的,唔多讲啦
蘑菇汤
如果一间餐厅酱汁整得好,汤也一定唔差得去边~嘻嘻
2019-12-30
用餐优惠