2017-05-01 145 浏览
知道老夫子开张初期大排长龙,于是我哋等热潮稍退,拣平日夜晚先到餐厅食Dinner~上楼时见到由老夫子唔同期数嘅漫画组成漫画墙,于是细心发掘,好似无咗第一期㖞XD 一入到门口就有老夫子欢迎我哋,影相位嚟嘅~入面装饰都好有心思,老夫子漫画插入其中,我最钟意就系呢架黑白车位,不过听闻呢个位要预订先可以坐呢个位食嘢架~个餐牌都好有心思,每款食物都用老夫子漫画嘅名去改㗎~ 唔明嘅话入面都会解释~呢个汤叫种瓜得瓜,即系南瓜汤!唔只卖相靓,仲好足料,南瓜味浓~好好饮!世外桃源 即系焗猪扒饭,面头都几多芝士,入面系蛋炒饭底,炒到金黄粒,蕃茄酱甜过多酸,猪扒松软,不错~合情合理 ,红豆椰香冰沙(椰林飘香)最特别系除咗有椰汁沙冰,仲有红豆茸砖!好香椰奶味,底仲有好多红豆,唔好睇少呢杯嘢!我饮极都饮唔完XDD正餐都不错,我更欣赏呢度嘅甜品!估唔到样靓味道更出色!得意忘形  - 香橙梳乎厘听朋友讲上次等梳乎厘等咗好耐,因为即叫即制,不过估唔到今次上菜咁快!唔洗好似餐牌咁讲等20分钟!大大个梳乎厘梗系相机先食!仲有老夫子图案喺上面架~ 不过记得要衬热食!香浓橙味~同埋入面好软绵绵,眨下眼就食晒!不过个人嚟讲都系

一入到门口就有老夫子欢迎我哋,影相位嚟嘅~

种瓜得瓜 - 老夫子南瓜汤

世外桃源 - 焗猪扒饭

合情合理 - 红豆椰香冰沙(椰林飘香)
合情合理 ,红豆椰香冰沙(椰林飘香)

正餐都不错,我更欣赏呢度嘅甜品!估唔到样靓味道更出色!
得意忘形 - 香橙梳乎厘

得意忘形  - 香橙梳乎厘
香浓橙味~同埋入面好软绵绵,眨下眼就食晒!不过个人嚟讲都系钟意原味多啲~ :)

独一无二 - 焦糖吉士布甸

独一无二 -  焦糖吉士布甸

压轴嚟喇!呢个焦糖吉士布甸唔只卖相劲靓,味道仲劲正!
上面烧咗层薄薄焦糖,入面系浓郁吉士蛋味,加埋士多啤梨~~太满足喇!下次要再食呀!

临走时先见到有呢个甜品区,有齐咁多款甜品嘅相!如果呢个餐牌可以摄喺每张枱,等大家了解系咩甜品就更加好喇!
2017-04-18
种瓜得瓜 - 老夫子南瓜汤