2020-09-14
星期日同朋友踩单车去科学园,踩到攰就谂住食个tea抖下~ 🍴餐厅环境行田园风,都几舒服。有唔少人同我地一样,踩完单车过嚟食tea。我地叫咗香草柠檬鸡搥配法式忌帘滑蛋烤多士($48)、英式炸鱼薯条配他他酱($54)、原味芝士蛋糕($33),嘢饮叫咗冻柠茶同冻泡沫朱古力。落完单好快就上嘢饮同蛋糕,个cheese cake有少少柠檬味,几清新。炸鱼薯条好够热,而个香草柠檬鸡搥嘅鸡脾肉好嫩滑,烤多士好脆,椒盐煎蛋好惹味。星期日估唔到都有下午茶Menu,价钱都唔系贵,买个餐就可以悠闲咁坐系到同朋友倾下心事,睇下风景。休息完又可以继续踩单车做运动。如果一家大细星期日黎Family Day都好适合,Menu上嘅食物都好适合小朋友。下次黎踩单车会再黎帮衬,休息完再出发💪🏻