2019-06-01 209 浏览
已经听过好耐呢个名,好多地方有分店,朋友话来过长沙湾几次唔错,特登带我嚟总店试吓,咪走鸡Book 左七点钟准时去到,已经有两三台客,眼见有好多熟客仔,佢哋有两个招牌鸡煲,一个系用芝士,一个就麻辣,因为我同朋友都喜欢食辣,点左一个中辣嘅鸡煲,鸡肉选用左鸡俾肉,虽然大大件,但系一啲都唔鞋,仲好滑添,姐姐过嚟放下鸡煲,佢话等5分钟先食,跟住仲有表演睇,放左啲酒落去放火,再加上秘制辣椒油炒香,香气十足,非常野味食完鸡煲,侍应生随即加上鸡汤或者麻辣烫选择,因为我哋叫咗手切肥牛,唔想麻辣味盖过牛肉味,所以选择鸡汤,牛肉非常新鲜,牛肉味十足,入口有赵口,食得出系上等货,值得推介,蔬菜亦好新鲜总括嚟讲地方舒服,侍应生好有礼貌,一定会返嚟encore

食完鸡煲侍应生随即加上鸡汤或者麻辣烫选择,因为我哋叫咗手切肥牛,唔想麻辣味盖过牛肉味,所以选择鸡汤,牛肉非常新鲜,牛肉味十足,入口有赵口,食得出系上等货,
值得推介,蔬菜亦好新鲜
总括嚟讲地方舒服,侍应生好有礼貌,一定会返嚟encore
麻辣鸡煲
2019-06-01