2021-09-01
朋友book咗呢间餐厅,贪佢可以喺个舒服既环境打边炉,除咗舒服,野食质素都唔错。七点黎到,我地坐嘅𠮶间房仲未有其他客人,成间餐厅感觉系会所级别,枱同枱之间嘅距离好远,座位亦好舒适。叫咗鸳鸯锅,一边系麻辣汤底,另一边系花胶鸡,麻辣汤底花椒味重啲,唔算太辣;花胶鸡汤嘅鸡件嫩滑,汤底用黎烚菜烚准山面等一流。肉类方面叫咗两碟牛,分别系本地牛颈脊同埋和牛封门柳,前者牛味重啲,后者肉质嫩滑啲,入口即融,两只都好食。打边炉自然唔少得丸类,呢度嘅手打丸水准亦不俗,口感弹牙,配两只汤底都好食。水饺皮好薄,不宜烚太耐,个馅都几足料,好多虾肉,调味亦唔错手打鱼腐感觉特别,一入口就慢慢化开,好似食紧热既雪糕咁。另外叫咗生菜同淮山面,面质几弹牙,用麻辣汤烚辣得好过瘾。最后叫埋个甜品,系传统嘅芝麻卷,加咗啲金箔做点缀,卖相同味道都合乎预期。期待下次试埋隔离既中菜~
水饺皮好薄,不宜烚太耐,个馅都几足料,好多虾肉,调味亦唔错
手打鱼腐感觉特别,一入口就慢慢化开,好似食紧热既雪糕咁。
另外叫咗生菜同淮山面,面质几弹牙,用麻辣汤烚辣得好过瘾。
期待下次试埋隔离既中菜~