2019-11-17 648 浏览
早排系旺角食左Mini Friday,发现同层另一间餐厅叫日本野,你冇听错,餐厅名字直系叫日本野。我非常欣赏餐厅直接既一面,所以今日决定试一试日本野。餐厅最近做紧优惠,只要客人叫左set dinner D同H可以玩木桶大叔。第一把刀就赢既客人可以免费,第二把刀先赢都有五折。我同女友都系第八、九刀先赢,不过都有八折✌🏻 牛油果软壳蟹卷好大份,软壳蟹好脆口,牛油果有助中和油腻感,加埋沙律酱酸酸甜甜,非常滋味。芝士煎饺子表面劲多芝士,芝士完全融化,令饺子口感更丰富多汁。炭烧秋葵普通通通。炭烧牛舌串调味刚刚好,唔会遮盖牛舌本身味道,肉质有韧劲。女朋友嘅dinner set系石烧吉列牛定食,肉味都算浓郁,充满嚼劲,有少少油香。唯一要弹既系炸粉同肉容易散开。套餐亦配有溏心蛋,白饭同汤。至于我既dinner set就系和牛寿喜烧。不论油花既分布同纹路,和牛既卖相都非常吸引。自己钟意较浓味既寿喜烧汤底,日本野既寿喜烧正正满足到我呢一点。厚烧鳗鱼玉子一共有三件,玉子烧口感比较厚实,失去滑嫩既口感,不过点埋黑松露酱就好好味。食左咁多埋单都系$750。我个人认为寿喜烧同卷物值得一试。

牛油果软壳蟹卷

芝士煎饺子

炭烧秋葵普通通通。
炭烧秋葵

炭烧牛舌串调味刚刚好,唔会遮盖牛舌本身味道,肉质有韧劲。
炭烧牛舌串

石烧吉列牛定食

和牛寿喜烧

厚烧鳗鱼玉子

食左咁多埋单都系$750。我个人认为寿喜烧同卷物值得一试。
2019-11-07
  • 和牛寿喜烧