2017-12-27
刚去完维园的工展会行到脚都软, 决定近近地去天后觅食, 本打算是但揾间牛腩面食就算, 可以休息下, 刚到电气道路口就见到呢间新的日本餐厅, 就好想去试下!杂锦海鲜冷面 - 一睇个卖相就已经好吸引! 2只鲍鱼、一份辣三文鱼刺身、2只帆立贝、一只牡丹虾及温泉蛋, 所有野都系冰冰的, 好得意! 鲍鱼十分爽口, 但不失鲍鱼的味道! 第一次食辣三文鱼, 辣味可令冷面升华到另一个味觉! 帆立贝及牡丹虾超新鲜, 肉质弹牙! 拉面都好弹牙, 酱汁偏淡, 好好食!大阪烧 - 太想念日本的大阪烧而叫! 即叫即整, 上台时是热辣辣的!, 用左好多椰菜、鱿鱼整成, 配上超多的木鱼, 好食!这个清酒煮蚬好有惊喜, 因为真的是超级好食!! 清酒味好浓, 蚬十分新鲜, 又清甜! 我连D 汁都饮晒!芥末牛油果虾配饼干 - 我第一次食, 好特别, 一食落去好重芥末味, 但不会攻鼻, 再而品尝到牛油果及虾味, 好多层次! 饼干十分松脆, PERFECT MATCH!