2024-10-20
今日朋友带左我黎尖沙咀呢间劲靓既泰茶餐厅吹水聚旧,呢到真系劲靓,打卡一流!呢到仲有酒吧,成个feel好high class想坐耐啲吹水既可以拣呢个brunch set,由12点坐到4点都得,最最最正系泰式小食竟然可以任食!唔好以为小食放题就一定系比啲即食雪藏野食你,呢到啲小食全部都试左一次,唔单止好有心思,仲好好食好多特色小食例如炭烧猪颈肉沙律、青酱生虾、盔甲脆鱼皇,款式多到基本上每样试一次就饱到顶肚,好食个啲想encore个肚都无位!个人觉得最好食系沙嗲串烧,鸡肉同猪肉一啲都唔会好干,软淋淋劲好食,沙嗲酱亦好香花生味,同平时食开个啲好甜既花生酱无得比主食今日叫左马沙文咖哩脆鱼柳,好彩唔系劲大份,如果唔系都食唔落。咖哩唔辣系偏甜既,配上薄饼食好正最后仲有个甜品黑糖椰子雪糕,加左椰丝系到劲重椰味,真系好泰国风情,又靓又好食!
呢到仲有酒吧,成个feel好high class