2019-10-06
星期六日,难得可以训到晏一晏,训到十二点一点先起身。起得身已经过哂早餐既时间,但系又突然想食茶记早餐。咁岩有事黎粉岭呢边,就记得好似冇宜家市区开到周围都系主打常餐、叉烧滑蛋饭既冰室类茶餐厅。谁不知朋友话我知近几年联和墟都开左唔少新餐厅,其中就有呢个冰室,而且佢既常餐并唔系跟方包而系跟迷你菠萝油。身为菠萝油既爱好者,仲咁岩想食常餐,呢个match简直系perfect。冰室因为都算新开,干净企理,不过位唔算多。一坐低就唔洗谂啦,常餐沙嗲牛肉加$3转出丁。面,火腿炒蛋同餐饮都系正正常常既味道,而转左出前一丁,佢会俾埋包麻油你。迷你菠萝油,虽然细细只但都唔影响佢菠萝包加上雪冻左厚牛油双重既口感同滋味。而且可能菠萝油比较新鲜,热辣辣加埋块牛油,再令常餐加番个与别不同既地方。岩哂想间中放肆下又唔想食太多既人。少食多滋味。
冰室因为都算新开,干净企理,不过位唔算多。
一坐低就唔洗谂啦,常餐沙嗲牛肉加$3转出丁。