2023-08-24 190 浏览
行街嘅时候想揾啲野食下,听闻呢间好出名嘅小食店重开,今次就有机会试下。下昼两点左右,野食即叫即整,好彩唔系好多人,唔洗等好耐就有得食啦。加厚缤纷乐榛子格仔饼要试就试啲平时少见嘅口味啦,缤纷乐榛子格仔饼,本身谂住叫普通正常版,但系老板就建议食加厚版。等左5,6分钟左加就有得食。格仔饼大大份,新鲜热辣辣,加厚版大概系平时厚一半左右,外脆内软,入面有榛子朱古力酱之外,仲真系有一粒粒一格格嘅缤纷乐,仲有少少花生碎,成个加埋真系有啲邪恶。但系由于格仔饼外层唔属于厚粉,唔会感觉食左好多淀粉,就算系自己一个食晒成个都岩岩好,未至于饱饱滞滞。小食店除左格仔饼之外,仲有鸡蛋仔,而且有好多唔同口味可以比大家选择,另外仲有鱼蛋等其他小食,鸡蛋仔同格仔饼款式同口味咁多,睇黎都要黎多几次先得啦!

加厚缤纷乐榛子格仔饼

2023-08-23