2023-02-20 28 浏览
🔹充满泰国特色小店 异地风情味唔讲唔知🤔香港人已经两年冇去过旅行✈️非正式统计 香港人都好钟意去泰国🇹🇭一入到去既感觉好似泰国 有泰国嘟嘟车既卡位坐🥰 挂住泰国小旗帜🇹🇭里面既隔板请画家画左泰国特色‼️虽然充满泰国风情🤣但系破坏泰国风情就系音乐 居然听到Charlie puth one call away🤣🔹嘢食大份兼抵食 泰味浓浓金边粉加少少青柠 味道提升🤫虾味新鲜口感爽脆 有花生捞埋一齐 整体都甜甜脆脆 唯独觉得少左泰国浓郁既香料味😮‍💨泰式小拼盘 醉爱系个泰式甜酸酱🔥拼盘有炸鸡翼🍗 烧鸡肉猪肉串 咖哩角🥘 炸虾肉🍤 其中炸虾肉掂甜酸酱系特别好食😋 其余都普普通通🤔一定要讲黄咖哩面包焗软壳蟹‼️呢个系我认为最正之一🤫黄咖哩唔辣 甜甜地😍d汁渗透晒入去面包入面 冇得顶😘 我尤其钟意去个面包 唔系嘉顿包 而系软软的 又少少结实 咬落去口感超好嘅面包🥯 软壳蟹都沾满黄咖喱 脆脆嘅特别好食😋呢个系必食推荐⭐️💫泰式肉碎生菜包 所用嘅肉碎同其他泰式餐厅唔同 🤔感觉烟烟韧韧 🤫似系用咗啲比较肥嘅猪肉做肉碎 拥有糯米嘅口感🤣加埋青柠 酸酸甜甜嘅味简直一流‼️肉碎亦都唔会太咸 食完会再想食嘅效果🤪二人餐加6
🔹充满泰国特色小店 异地风情味

🔹嘢食大份兼抵食 泰味浓浓

呢个系必食推荐⭐️💫

二人餐加68蚊有碗冬阴功海鲜汤 海鲜味浓虾肉食到好新鲜😏 冬阴功汤底偏酸 少少辣 都十分适合唔食得辣既朋友🤪饮完好暖胃🥳

🔹泰式人情味格外温暖
想特别系度称赞下店员😇我地一行几人入去 佢都尽量安排我地坐埋一齐🥰 亦会及时帮我地清走台面既碗碗碟碟🥰