2011-07-17 42 浏览
平时去惯尖沙咀0个间. 今次试下观塘呢间彩晶轩.11点半黎到已经坐满人. 不过唔系好多人等位…不过等到12点, 个窄窄0既lobby就已经等满人. 好彩呢个时候刚好俾我地等到位.个场0既枱都排得好密, 不过就坐得又唔系唔舒服0既~ 不过真系几嘈. 点心有好多款.鲍汁炆龙凤爪鲍汁OK,但不够胶.马骝搣柚子云吞盏呢个好食呀~ 我一个可以食两个! 马骝搣我以为系茶叶, 但我揾唔到㖞. 唔知系咪讲紧上面0个d黑色鱼子呢? 细细个云吞盏上面0既沙律酱有少少芥辣, 混埋少少柚子. 好开胃不知年陈皮叉烧酥我唔知系咪不知年啦. 不过叉烧酥几松化有少少陈皮味又唔错㖞. 不过我嫌佢细得滞椒盐炸生蚝因为见个鱼缸好干净, 所以安心点呢个. 个蚝唔系好大只, 不过都几鲜味. 略嫌咸0左D农家有机瑶柱菜苗饺我觉得自己成0左碟上汤瑶柱扒豆苗! 4只饺加埋好似用0左成粒大干瑶柱. 豆苗系咪有机我唔知. 不过真系唔错~玉桂苹果炸汤丸好似食苹果批咁. 不过出面话就话系炸, 不过系软身0既. 玉桂味浓.金丝蟹肉炒饭好~大~碟! 初时我以为面头0个d系蛋白. 分下分下见到咁大旧蟹肉㖞. D饭炒到一粒粒但唔会好干. 好正可能
平时去惯尖沙咀0个间. 今次试下观塘呢间彩晶轩.

鲍汁炆龙凤爪鲍汁OK,但不够胶.

可能入单出0左d问题, 好似平0左咁. 埋单$240
2011-07-17