2020-02-24
21-2-2019 (Fri),知道有警员(希望系黑警)感染咗武汉肺炎,咁高兴,要庆祝一下,咁就同老公出街食饭啦.去边喥食?都系荃湾吧,我哋嚟到荃湾广场揾嘢食,睇到有呢间韩式炒鸡,好似好吸引,咁就呢间.我哋拣咗每位$218.00嘅蜜糖味噌炒鸡,要韩国拉面,同加$20.00要芝士.安顿咗后,就可能出去攞嘢饮同其他嘢食.行咗一转返嚟,蜜糖味噌炒鸡,韩国拉面,同芝士都到齐,侍应教完我老公点整后,老公就忙于处理,我就将攞嚟嘅嘢食,放喺铁板嘅外圈上烧.其实大多数嘢食都冇调味,要靠佢嘅海鲜酱同烧肉汁,除咗辣嘢.而最好食嘅系紫薯年糕,老公都大赞好食.我哋食咗嘅有:2. 蔆萝,唔甜都算,连蔆萝味都超淡.3. 芝士鸡柳???味道淡,但都ok.4.-5. 烟鸭胸, 烟肉来货,正常冇问题6. – 8. 鲜虾,带子,墨鱼卷冇调味,就靠自己啦.9. – 13. 芝士海鲜豆腐, 芝士金瓜饼, 鲜竹龙虾卷, 鲜竹墨鱼卷, 鲜竹八爪鱼卷近乎唔知自己食咗咩嘢.14. 鸡肉肠正常好味.15. 开边鸡翼冇乜味.16. 牛肋骨油脂够17. 辣大肠有少少韧,一般.18. 讲返蜜糖味噌炒鸡, 芝士韩国拉面鸡肉多过面,味道都淡淡.
安顿咗后,就可能出去攞嘢饮同其他嘢食.行咗一转 返嚟,蜜糖味噌炒鸡,韩国拉面,同芝士都到齐, 侍应教完我老公点整后,老公就忙于处理,我就将攞嚟嘅嘢食,放喺铁板嘅外圈上烧.
我哋食咗嘅有:
2. 蔆萝,唔甜都算,连蔆萝味都超淡.
3. 芝士鸡柳???
味道淡,但都ok.
4.-5. 烟鸭胸, 烟肉
来货,正常冇问题
6. – 8. 鲜虾,带子,墨鱼卷
冇调味,就靠自己啦.
近乎唔知自己食咗咩嘢.
14. 鸡肉肠
正常好味.
15. 开边鸡翼
冇乜味.
16. 牛肋骨
油脂够
17. 辣大肠
有少少韧,一般.
18. 讲返蜜糖味噌炒鸡, 芝士韩国拉面
鸡肉多过面,味道都淡淡.
19. 乳雪糕
老公出去整,话听到啲人讲都系扭纹好食,咁佢就整扭纹雪糕, 雪糕都OK 嘅,问题系啲topping,棉花糖同软糖都韧,超难食.唔加topping好啲. 我冇食到嘅有:
午餐肉, 辣:八爪鱼仔 ,鸡柳 味道系2.68分
卫生:
由于武汉肺炎仍肆虐,呢间食肆嘅防疫工作都做足:
1. 喺门口接待处嘅职员,首先喺𠮶喥拣定要咩餐,以免将点餐牌传来传去,做成交叉感染.
2. 点完入去前量体温.
3. 一人俾一个信封入住口睾.
4. 有酒精搓手液机.
5. 将长枱上原有嘅通花木间隔,黐上透明胶封住;而枱与枱之间,都加咗块banner隔住.
6. 当唔 多客人时,佢哋会拉埋冻柜帐篷遮住食物.
不过,当客人要出去攞嘢食时,系咪自发戴返口罩好啲?
服务:
限食90分钟,其实o衣o家都冇乜人,重限咩?佢哋喺够钟前10分钟就嚟要我哋埋单,不过收完后都冇催我哋去走,重提我哋记得食雪糕.最后我哋都大概迟咗10分钟至走.
价钱:
连加一共$501.60.