2023-05-03
套餐二人起,同屋企人庆祝生日就试左$720/位嘅Steak Omakase • Selected Cuts~ 丰富高质食材,相当高CP值。韩式前菜有五款,泡菜,辣芥菜,麻油芽菜,鱼干,笋渍,全部都可以无限加添。🥗季节沙律鲜嫩新鲜又翠绿嘅蔬菜,稍稍用甜醋作dressing已经好好食。🦐酱油盛合有酱油带子及酱油大虾,带子鲜甜酱油味浓郁,而酱油大虾劲多虾膏,啖啖肉劲正,而且肉质弹牙又入味。🥩Selected Cut有牛小排,猪梅肉,五花腩,肉眼。店员同我哋讲解介绍后,会因应我哋嘅喜好专门为我哋烧肉,真系非常之贴心,尤其系我呢啲「无饭主妇」一个错手烧㶶左块靓牛扒就唔好啦🫣。牛小排,肉眼都系店内熟成的。熟成牛小排牛肉味更浓郁,加上雪花分布平均,脂肪同肉比例均匀,食落非常有口感,烧完仍然Juicy! 熟成肉眼肉味香浓,肉质柔软,medium 食到外焦香,内软juicy多汁!另外五花腩看似好肥腻,但烧好后猪肉香口,夹杂着软骨部份,非常有口感,配上生菜,紫苏叶,大酱一齐食,好似飞左去韩国食咁。最后嘅猪梅肉,肥瘦均匀,肉质稔滑,烧烤后焦香又弹牙,每一件都烧得恰到好处。🐙八爪鱼饭传统石锅饭,配上鲜甜八爪鱼
🥗季节沙律
🦐酱油盛合
🐙八爪鱼饭
传统石锅饭,配上鲜甜八爪鱼,店员同样为我哋介绍完,就会加入韩式辣酱搅拌再分碗。辣酱唔会太辣,少少咸辣帮助提鲜,石锅饭偶尔咬到饭焦非常香口。
🍰甜品
是日甜品系提拉米苏蛋糕,非常冰冻,有点像雪糕蛋糕,但非常香滑。
🥂韩国柚子香酒
柚子味清香唔会系药水化学味,入口非常清新,而且只有八度酒精所以易入口好饮。