2024-01-21 279 浏览
食客们,我嚟到咗一间对街坊口碑载道嘅美食天地,味道正宗到喊出嚟!首当其冲,𠮶个爆馅韭菜饼够晒香口,脆脆地一啖咬落去,韭菜同猪肉嘅鲜味瞬间弹晒喺舌尖上,真系话咁易,食个三五块都唔觉腻!其次,爆馅芫荽饼嘅香气弥漫成个店,一嚟就摄住心扉,啲饼香辣得嚟又唔会辣嗌人,实行系宜家宜室。咖啡鱿鱼真系得意,🦑 外脆内软嘅口感配上咖哩汁嘅惹味🔥,唔系普通嘅美味啊!喺港式小菜入面,咁嘅新鲜品味考功夫㗎!而卤水鸡翼简直同平时街边食摊嘅天壤之别,腌得入味,啖啖肉,第一口已经感觉到佢哋用心嘅准备。至于𠮶碗炸豆卜,就算系炸物控都驶住赞好,佢啲豆卜外脆内嫩,食落去呢啖清新呢啖香,一啲都唔腻口。🥢终于,顺满意足个肚就黎个酸辣粉收尾,有咩过得过啖啖红薯粉嘅饱满口感,再加埋啲肉碎炸菜花生,酸酸辣辣真系一路食嗌朋友一路赞好食啦!😋所以啦,我敢讲,呢间店,真系为咗食好 ting 所以我唔止一次嚟喇!嗱,迟啲可能又要扑一转,嚟返个爆馅饼打卡,想食美味,记住嚟呢度睇我!