2024-01-08 396 浏览
今次我拉埋啲朋友一齐去试咗间话题嘅牛肉火锅店。咁多种牛肉,真系令人眼花撩乱,点都要有个好身段先夹得住😂。哩度啲牛肉选择咁多,第一被俾我矜贵嘅鼓励😍就系牛腩同埋牛展,个个话滑溜溜得嚟又多汁,真系满足到我对牛肉嘅所有幻想!再嚟啲酥皮焗蕃薯🍠,啖啖软绵绵,甜头头嘅,好似香软嘅云朵一样围绕喺个口腔四周。汤底方面,索嗖索嗖嘅酸菜汤质素有惊喜,酸香开胃,完全冇话嘢。至于𠮶个牛油果酱,其实我初头有少少惊,因为我怕滋味会太突出,不过点知呢个配搭竟然意外嘅合拍,令人意想不到嘅惊喜!要讲至沟呢个词都唔够形容,每次夹一啖肉落汤舀上嚟,𠮶份味道嘅回甘真系令人回味无穷。麻辣牛肉饺又辣又香,入味到爆炸,啖啖肉馅,仲要皮Q弹,我哋嘅脆脆米糕亦都系焦香捞饭,好过瘾。总括嚟讲,这家摩登又唔失传统味道嘅火锅店,绝对系大街小巷中嘅一颗明珠,爱食牛肉嘅你千祈唔好错过喇!🍲🥩🌶️