2024-01-27
探险家一名,今次远征尖沙咀,发现咗一个美食宝地!😍 忍唔住要同大家讲下,这家餐厅嘅Antipasti Platter真系一绝,啲小食粒粒鲜美,蔬菜靓靓脆口,搞到我食指大动。咬落去那酥脆嘅面包嗅到微微嘅炭香,简直系perfect match!跟住,蘑菇浓汤一上桌,浓郁嘅香气扑鼻而来,望落浓得嚟唔浮胀,每一啖都充满咗蘑菇嘅原味。食开西餐嘅你一定懂得,好汤系养生之道!紧系轮到主角登场啦!炭烧澳洲斧头扒,份量嘅话一个字—正!配菜煮得咁岩好,烧薯仔🥔外脆内软,同扒一齐食真系绝配。牛肉我拣咗七成熟,外面略为焦香,入面Juicy到冇朋友,讲真,啲肉质鲜嫩到令我担心用手都可以撕开咁。仲有几款酱汁点着食,我系觉得黄芥辣同扒嘅味道夹到哗啦啦!压轴登场嘅甜品—Gelato,开心果味嘅简直系Smooth到飞起嚟,芒果Sorbet酸酸甜甜喺口腔里起舞,清新过瘾。最后嘅庆祝,当然少不了一杯技师泡得恰到好处嘅咖啡啦,收尾得来又提神。😋如果你受够咗高高在上嘅美食评论,想要啲真材实料嘅分享,我嚟告诉你,这家地道嘅美食地点绝对值得一试,正到喷火嚟!🔥👌🏻