2024-01-17 71 浏览
啱晒!今次我嚟到呢间酒楼试吓佢哋嘅招牌点心,第一口咬落去嘅虾饺,皮儿薄透光,扑鼻嘅鲜味真系正!🦐 蒸得啱啱好,虾仔弹牙得嚟鲜甜,咪讲咗,咬落真系爽口!又点咗个烧卖,肉味浓郁,好似响口中嘅肉汁都密密地点缀埋嚟,满足呀!😋我仲试咗佢哋嘅墨鱼丸,微微一嚼,啲汁水淋漓,好似整个海洋嘅鲜味都喺我舌尖跃动咁。真心话你知,呢啲小食,品味到师傅嘅精心制作,新鲜同用心嘅滋味,食到心头暖!噉讲咗一大轮,唔可以唔提落去佢哋嘅凤爪和牛柏叶。凤爪酥爽,啖啖肉,汤汁渗透埋筋节到,抢镜!牛柏叶滑嫩又入味,食落去痴口唔放、卜卜脆,乱好食。最后,甜品嘅蛋挞充满酥香,蛋香余韵缭绕,真系打得住好多脚嘅!🥧总括嚟讲,今次饮茶体验,真系让我加晒分!港式风味,浓厚又地道,食得出厨房嘅功夫。无论系同三五知己,抑或系带家人,都系一个好选择。食得舒心,食得开心,下次还会再嚟,值得推荐㖞!👍