2022-12-21
最冻个几日入左马鞍山,一心谂住食热辣辣既汤面暖身,知道有酸菜鱼喺附近,一谂到就口水四流🤤,即使吹到头发又乱,脸又冻,都二话不说冲去食了。豆腐皮、海带、娃娃菜、酸菜金汤鲷鱼片 4/5小编就叫左一人份系列慢慢叹,包2样𩠌再㗎另加一样,2条辣椒中级辣度既金汤🌶️,比起老坛酸菜汤无咁酸,主要辣啲,但就饮起上黎又过瘾又暖胃,汤底唔油,唔会饮到一嘴油,汤底都金黄色足料。鲷鱼片系爽脆口感🐟,比鲈鱼硬身,所以咬起上嚟有咬口又实在。小编以为海带系粗身一块,点知黎到系见到一条条粗海带丝,比较硬身。另外跟既薯粉好淋身,肯定系预先煮好,太淋既薯粉其实扣晒分😓,不过佢胜在个汤底够好味。地点:餐厅位于马鞍山中心近西沙路既地舖,附近都多餐厅选择,但小编行错路行左去鞍骏街,兜大圈先揾到🫣🫣。环境:座位阔落,唔会坐得太近隔离枱,有私隐度,装修以鲜明颜色为主,舒适自在。😎价钱:80蚊一碗酸菜鱼面,同出面食差不多价钱,份量唔差,小编大食都觉得啱啱好。服务:提供自助手机落单,一目了然,员工会同客人沟通解释食材选择👍🏻。
豆腐皮、海带、娃娃菜、酸菜金汤鲷鱼片 4/5
地点: