2017-05-23 2165 浏览
以下所讲嘅完全系我亲身经历,亲眼望见。话说当日等左接近30分钟,跟住被安排坐去厨房旁嘅位置,果度系分左2个厨房,一个系开放式应该系整炸物同埋寿司等等嘅食物,另一个厨房系整热食嘅。当时都感觉不太良好,因为见到整寿司嘅位置同埋走廊位都唔太干净,咁都冇理咁多,同朋友拣野食,跟住我同朋友叫左一碟软壳蟹卷,一个南乳斋煲,一个白饭,喺等候期间其实一直见到整寿司嘅师傅徒手周围摸,无论去雪柜还是拎D咩都系徒手去拎,最大问题系佢整寿司嘅时候系无带手套,我心谂其实出面食野应该好多都系咁,只系眼看不见为干净,咁就算啦照食。戏肉嚟喇,徒手整寿司嘅师傅行出寿司厨房去雪柜拎一D类似系一块一块薯饼物体嘅炸物出黎,佢拎唔实跌左一块落地,挞地块地毯系劲污糟.....,我咁啱望到,我见住佢将跌左落地果块炸物若无其事咁拎起,放返入寿司枱度,过左一阵,我见到佢拎住块炸物同炒𩠌厨房嘅一位师傅徒手交收,就好似田径比赛交棒咁样嘅方式交法,我果下O左咀,其实我相信出面食野好多时都会咁样,唔好浪费丫嘛,但系亦都好希望做食肆嘅都注意下卫生,D野系食落人口,如果有咩事都会系损人亦不利己。
以下所讲嘅完全系我亲身经历,亲眼望见。
佢拎唔实跌左一块落地,挞地块地毯系劲污糟.....
,我咁啱望到,
我见住佢将跌左落地果块炸物若无其事咁拎起,放返入寿司枱度,
过左一阵,我见到佢拎住块炸物同炒𩠌厨房嘅一位师傅徒手交收,
就好似田径比赛交棒咁样嘅方式交法
,我果下O左咀,
D野系食落人口,如果有咩事都会系损人亦不利己