2020-07-19 193 浏览
前排工作关系响铜锣湾,朋友介绍有间叫囍筷的台湾便当小食店几好食,于是经开顺便买两个外卖便当,估唔到真系好有惊喜!😍呢间小店只有几个堂食bar枱位,主打做外卖,咁啱我又想食台湾嘢就即管去试下,我同朋友叫左盐酥鸡便当同埋台式红烧牛肉饭便当。讲真两个饭都好食过好多台湾餐厅。😆个盐酥鸡便当入面啲盐酥鸡超有台湾风味,而且又有糖心蛋,饭系配卤肉饭,配菜又有西兰花同埋超好味嘅台式茄子。😋台式红烧牛肉饭入面嘅牛肉就炆得好冧而且个牛味好重,食得出台湾卤汁喺入面,真系食过返寻味。😋最后想提卤肉饭,因为佢d肉唔系一粒粒肉碎而系五花腩切细而成,五花腩亦都系入晒卤水味,令我食个饭食得好开胃,所以去开铜锣湾,可以试下囍筷。除便堂小食外,当然唔少得台式饮品,我哋配咗四季春和台式奶式,好有茶味亦唔过甜。👍
外卖自取