2021-08-28
三条友本来想去海港城城中鸭子食晚餐、六点几去到已经派完筹。横掂都系想食片皮鸭所以临时转场去北京老家!⬇️佢哋有二人餐或者四人餐亦都可以散叫、费事烦拣咗四人餐三个人食 ⋯ $1088已经有一只片皮鸭同一堆𩠌,都可以话好多嘢但份量唔算特别多、如果四个人食可能要再散叫多一两个𩠌。⬇️落完单转头一窝蜂咁上菜、鸭同片皮鸭料同热辣辣皮一齐到,之后一人一盅酸辣汤亦到。讲返只鸭、有少少肥但系都好食既 ⋯ 亦都热热地,鸭身冇出现过但系可以加$80煲个汤或者用京葱甚至苦瓜去炒,最后我哋决定用京葱炒。⬇️酸辣汤普普通通 ⋯⬇️小笼包跟住就到、四人餐六粒每人1.5粒,好彩我哋三个人每人两粒,够热有汤汁小心热汤都好味。⬇️北京的雪就系赛螃蟹但冇乜味 ⋯ 就系普通炒蛋白加醋咁。⬇️京烧骨架好细份得三条(四人餐三条咁奇怪)而头盘都系四件素鹅咁上下加 D 青瓜海蜇咁 ⋯ 每人一件已经冇咗!个炒饭就普普通通干身既、不过就冇乜味。⬇️最后出现返京葱炒鸭身、个汁几好味一路倾偈一路慢慢食而且大大碟。⬇️最后叫埋拔丝香蕉$88做甜品、新鲜热辣几好味。⬇️𠮶日系星期四都好多人食晚饭,枱枱都开心倾偈气氛热闹、亦都冇赶住要你交枱。侍应姐姐都有问必答,
⬇️
⬇️
片皮鸭
酸辣汤普普通通 ⋯
北京的雪就系赛螃蟹但冇乜味 ⋯ 就系普通炒蛋白加醋咁。
最后叫埋拔丝香蕉$88做甜品、新鲜热辣几好味。
拔丝香蕉
𠮶日系星期四都好多人食晚饭,枱枱都开心倾偈气氛热闹、亦都冇赶住要你交枱。侍应姐姐都有问必答,耐心解释套餐 ⋯ 不过好似加 $ 或者散叫啲嘢大份啲、套餐啲𩠌有啲 Mini 😂