2020-01-21 77 浏览
西环要揾一个地方食brunch、饮咖啡一啲都唔难,呢度咖啡店林立,随时随地都可以轻松揾到休闲嘅咖啡店。但如果唔系太多时间慢慢享受,但系又想饮一杯有质素嘅take away饮品,西环嘅黄店之一 花斑茶社 就系你嘅不二之选。花斑茶社原来系全港都有几间分店,最近都系非常热闹嘅荃湾donki donki附近开咗分店,越来越多人认识呢间黄店今次我喺西环店叫咗两杯嘢饮,一热一冷。冻饮系非常popular嘅黑糖珍珠厚鲜奶,系店方signature,杯上嘅大理石纹好靓,店员仲好细心提醒要搅匀先好饮。均匀混合之后,黑糖同埋鲜奶完美融合,味道甜美,珍珠有烟烟韧韧,粒粒都好有咬口,我几钟意!另一杯热饮系original tea 名间四季春。四季春嘅甘香非常解渴解腻,茶余饭后饮一杯感觉好舒服。下次都想试一试其他茶!

黑糖珍珠厚鲜奶
名间四季春