2015-05-11
2068 浏览
是日 , 四少我突然TAKE左野想同D FD聚聚 , 咁我地就系个WHATSUP GROUP到倾下食乜啦 , 本身我D FD就话"不如去强记丫(沙田行到几入果间)" , 但系本四少之前食过一次有D唔系太KAI心既回忆 (等位好耐 , 但系D野食又太涷 , 我觉得唔值LOL)所以我就一野BAN左 , 咁大家都知本四少对食 , 有要求嫁MA , 所以成个WHATSUP GROUP就问我有咩好介绍 , 我当堂定左系到 , 你问我MK有咩野食我就知姐 , 仲要只可以问我放题 , 其他类别就真系GG啦 , 然后我当然就上开饭啦做做功课啦 , 以下系真实对话(呢间你地有冇食过 , 我都系睇OPENRICE揾)(其实我本来都打算去呢间,不过唔就脚而已)(我都未去过 , 但系我谂果到应该有车来回沙田/大围?)(大围,问我嘛!"笑脸1""笑脸1")(大围站有VAN去: 803K)咁栓子就讲完啦 , 入正题了 , 本身我地五个毒男就约8点半果到等既 , 但系包括我在内有三个就早左 , 7点45就到啦 , 然后就见到 ...... 爆到丫.....咁当中我地有一个神勇飞鹰侠就走左入去揾位霸 , 而我同另一个
咁我地就系个WHATSUP GROUP到倾下食乜啦 ,
本身我D FD就话"不如去强记丫(沙田行到几入果间)" ,
所以成个WHATSUP GROUP就问我有咩好介绍 ,
然后我当然就上开饭啦做做功课啦 , 以下系真实对话
(呢间你地有冇食过 , 我都系睇OPENRICE揾)
(其实我本来都打算去呢间,不过唔就脚而已)
(我都未去过 , 但系我谂果到应该有车来回沙田/大围?)
(大围,问我嘛!"笑脸1""笑脸1")
(大围站有VAN去: 803K)
咁栓子就讲完啦 , 入正题了 ,
本身我地五个毒男就约8点半果到等既 ,
但系包括我在内有三个就早左 , 7点45就到啦 ,
然后就见到 ...... 爆到丫.....
咁当中我地有一个神勇飞鹰侠就走左入去揾位霸 ,
而我同另一个毒男就系门口睇女...丫唔系 , 系吹水 ,
吹左真系10分钟左右 , 我地既神勇飞鹰侠就同我地讲
(有位,come on19:55
室内的19:55)
(WELL~)
好 , 不如直接入D主D既主题吧
一开始我地就叫左蚝饼食住等先
但系呢间真系正 ,
首先真系啖啖蚝 , 其次脆而不重油 , 唔加酱食又得 , 加酱食亦得 , 得左
之后因为我地仲有两个FD未到 , 我地就叫多个(下图)同(下图)啦
其次个炒蚬 , 其实我唔钟意食豉椒同青椒的 , 不过到最后我食到连D青椒都食埋....
但系我都一定要坚持己见 , 只系比四星星
咁食到咁上下呢 , 我地就有另一位靓仔到左吹水(真系靓仔 , 仲系待字闺中既 , 有冇丝打岩 , 介绍你识)
然后因为我地就仲有一位靓仔8点半先系鲗鱼涌收工 , 所以到最后我地都决定 , 叫多两样野咬住先
(唔该我想要果个食到成嘴黑炆炆既墨鱼仔丫 , 丫唔系 , 果D都已经唔叫仔了)
就OK , 讲真 , 真心正 ,
第一步首先玩脚 , 丫唔系 , 系食脚 , 点一点个汁 , 食左D脚 ,
第二步 , 炆左墨鱼仔中间果条"伊"出黎
第三步 , 用个匙倒D汁落去 , 一啖食落口 ,
真系魔戒过魔戒三部曲
到第二样 , 辣酒煮田螺 ,
佢D田螺我谂煮左好耐 , 好"林" , 好易挑出黎食 ,
不过要小心 , 佢D田螺入面有好多螺仔 , 食落去唔好立即吞 ,
要"妹"返d螺仔出黎先 , 但系"妹妹"下又几过引 ,
加埋d啤酒 , 丫系呀 , 我地五个小生一共叫左四支定五支啤酒 ,
三支or二支燕京加两支青岛
正 ~
最后到九点半啦 , 我地d压轴小生终于赶到黎 ,
然后我地就叫左呢位小生一直都话要叫既"下图" , 再加多件蚝饼 ,
系呀 , 又叫呀 , 因为蚝饼等等食物已经系较早时份比三条半白垩纪时代既草食龙食晒了 ,
所以为左地球既和平 , 同埋老屈最后黎果个夹返之前食d食物既钱 , 我地就叫多左次蚝饼
到乌头呢个呢~~
我只可以讲 , 我地用左5分钟既时间就清晒成条鱼 ,
都仲有d唔够喉 , 系呢到本四少又有d小建议 , 条鱼唔好点汁 , 食原味 , 正好多倍
好 , 咁食又食完啦 , ,到卖单 , 唔该盛惠771丫 ,
(好既 , 771 , 睇下有冇1蚊先 , 丫 , 冇添)
(冇 , 唔紧要 , 我比你 , 收你800 , 找返30)
到果阵我仲系发发地梦 , 咩事...?
(丫 , 多谢晒)
(欢迎下次再黎)
嗯 , 下次本四少都会再黎既 , 仲有好多好多野未试
佢d鹅肉 , 本来我地都想叫 , 可惜 !!!!!! 卖晒....竟然卖晒呀你明唔明呀!!!!!!!!!!!.....