2021-10-18
假期晚上同朋友去食四川菜。一入到去,望到装修几简洁,几有特色。同朋友张枱几大张,坐落几舒服。蜀香酸菜桂花鱼 $298赞赞酸菜鱼汤底饮落好够咸酸味,之前食过个啲一系比较淡,一系就好浓,我会觉得佢既酸味系适中岩岩好,唔会好重口味又唔够味。虽然系四川菜,唔会全部菜式都系辣既,店铺会俾客人拣辣同唔辣。佢既咸酸菜真系好爽好够味,加埋花椒既麻香,好食!另外,叫桂花鱼唔会失望,食落有鲜鱼味,而且肉质几滑,份量唔多都唔少,多啲啲会开心啲除左桂花鱼,仲有另外两款唔同既鱼做选择。·清炒莴笋丝 $58莴荀食落够新鲜同爽脆,钟意食落莴笋既朋友不妨叫一个小菜试下!虽然用炒既方式煮,但食落一啲都会油,清爽!·重庆小面 $52同朋友睇少左个酸菜鱼份量,仲叫左碗面,汤饮落既味道系几特别的,系平时唔会饮到味道,我念呢啲就系重庆既味道啦!🤣面质唔林,仲好有咬口,系偏硬啲既。我自己本身钟意食啲硬身既面,所以我几钟意个面
蜀香酸菜桂花鱼 $298
清炒莴笋丝 $58