餐厅: 串爆
资讯:

2023-10-09 56 浏览
一般食开嘅串烧都系逐串逐串咁样叫,而今次嚟到呢一度嘅地方,就系一个串烧放题,可以尽情开心咁随便叫!只要食得晒的话,想叫几多串就几多串!对于美食爱不释手嘅我,越多美食我越开心,呢一度简直系天堂!所以今次就带埋朋友一齐嚟,一齐开心放题!呢一个地方叫串爆,主打正宗成都风味嘅冷锅串串香。一开始最紧要嘅就系拣咗锅汤底嘅辣度同埋麻度,食得辣嘅就可以拣中辣,甚至大辣,而佢最高系可以去到魔鬼辣。但系费事咁刺激,最后就同朋友决定左拣少麻同小辣。喺点放题串烧之前梗系要试下佢唔同嘅风味小食,同埋佢川味厨房所整嘅唔同种类嘅粉面啦!佢嘅凉伴海带丝同埋香辣莲藕角嘅味道几唔错。小小嘅辣味,作为一道开胃菜最为适合,可以畀我慢慢适应一阵接下来嘅辣味。而且我都有叫到一碗老成都杂酱面,呢一碗杂酱面虽然只系得肉碎同埋面底,以及少少辣油混合而成。但系当呢三者融合为一体嘅时候,果一种地道风味同埋肉碎内浓郁嘅味道,令到你一碗面口感上大大咁提升咗一个层次。而最唔少得系一定要叫佢嘅成都老冰粉,冰粉嘅质地有少少似系透明啫喱咁样,口感非常滑流,除咗冰粉上面仲会有少少配料,当捞匀嘅时候,冰粉嘅味道会带有少少微甜,而因为冰粉嘅质感比较清爽,整

呢一个地方叫串爆,主打正宗成都风味嘅冷锅串串香。

当捞匀嘅时候,冰粉嘅味道会带有少少微甜,而因为冰粉嘅质感比较清爽,整体食落去嘅口感层次大大提升,而解辣嘅程度简直一流!

去到主角方面,咁就当然系一串串嘅串烧啦!佢其实每一串串烧都非常之好食,而且每一串串烧嘅质素,以及肉质,抑或系蔬菜嘅新鲜程度都非常之高。而且因为系放题方面,亦都唔使担心份量嘅不足,即管系第一次叫完,觉得未食饱,亦都可以继续叫第二次,并且将所有种类嘅串烧都试匀。

我自己比较推荐嘅有孜然牛肋肉,麻辣牛肉,泡淑牛肉。呢几款牛肉嘅肉质非常之鲜嫩,非常之值得多叫几串。鸡胗同单骨鸡翼嘅质素都非常之高,我最钟意鸡肾𠮶个口感非常之爽口弹牙!而千层肚同鲜鱿鱼亦都好唔错!
蔬菜方面,杏鲍菇,海带,娃娃菜,白萝卜,同埋莴笋,呢几样嘢都系一定要叫!唔止我哋,我见到其他食客都好钟意食呢几种蔬菜,所以非常之推荐!

野饮上钟意饮啤酒嘅可以点蓝冰啤酒。而冷泡茶方面,我一定推荐蜜桃乌龙茶!茶包内有住淡淡嘅蜜桃鲜味,再加埋乌龙茶,呢个配搭简直绝配!

除咗食物质素方面,店员嘅态度亦都好好,服务质素上面都好好。整体嚟讲呢一间放题十分内,我会比十分!