2022-12-16
渝酸辣粉朋友成日话铜锣湾有间酸辣野好好食,今次经过铜锣湾终于食到啦!呢间铺头唔算当眼位置,好容易行行下miss 咗揾唔到~口水鸡配担担面套餐 HK$86口水鸡嘅酱汁麻麻辣辣,鸡肉都算滑嫩,不过要小心有鸡骨;担担面要咗小小辣,辣度刚刚好;面条幼身但配埋免治肉碎同花生就好有咬口,呢个好好食四川燃烧面 HK$57呢个名好特别,未食可能唔知点解,食完呢个面就发配自己个嘴同脷好似燃烧紧;面条同担担面嘅一样,但呢个酱汁就辣好多,明明点咗小小辣都好辣青瓜豆浆 HK$34豆浆黎讲都算贵,但因为唔系周围都有得饮,所以叫咗杯试下;清甜嘅青瓜味配埋豆浆,成个感觉好清新~整体黎讲呢间川菜黎讲都几唔错,面条好好咬口,其实自己好快已经忍唔住encore多次;要留意返唔系太食得辣嘅记得试咗小小辣先啦
口水鸡配担担面套餐 HK$86
四川燃烧面 HK$57