2023-04-16 137 浏览
叫左一粉双拼切鸡叉烧餐同一份单拼切鸡餐,黎到既时候双拼切鸡份量同单拼切鸡份量一样。可能系我地唔知道佢地本身份量系点,就问个四眼啊姐,唔知道系咪呢个问题offend到佢定点,个四眼啊姐个反应系拎起个单拼鸡,大声讲左句:「哦 姐系嫌少啊?」然后拎去厨房话:「比多份鸡佢地,要鸡、鸡㖞」自问就只系问问题,冇任何指责成分,就好似得罪左佢地咁。 个负责斩料既厨师听到个啊姐咁样既expression,就用鄙视既眼神望黎我地呢台,之后佢地讲多两讲,又再鄙视多次我地。 成个感觉好似系我地呢台客好贪小便宜咁,如果呢个份量系佢地间舖不嬲既practice,咁或者个四眼啊姐可以话我地知道,而唔系直接大声讲话系我地嫌少呢d唔系咁尊重既说话(况且我地都只系问一下,如果要加钱换多一份鸡,tbh我地系冇问题,但个啊姐既态度实在系好冇尊重)最后临走前,个负责斩料既人又再一次用个个鄙视既眼神望过黎。比钱个阵个四眼啊姐用好晦气好唔请愿既语气讲左句多谢,但明明对其他客人都系另一个比较友善既态度。ps 唔系第一次帮衬呢间,都要公平d讲,平时老板系度态度好好好友善既。如果想系呢间受到好既服务,似乎真系好睇大家彩数,睇撞唔撞到老板

ps 唔系第一次帮衬呢间,都要公平d讲,平时老板系度态度好好好友善既。如果想系呢间受到好既服务,似乎真系好睇大家彩数,睇撞唔撞到老板系度喇。