2020-12-26
河内道K11 商场中间通道常常都予人一种繁忙但休闲嘅感觉.与朋友去了位于哪里的一间呢间已法式薄饼为主题嘅法国餐厅,入到去感觉有点像咖啡店,但系比咖啡店优雅及细致一点.店内有咸同甜嘅法式薄饼选择极都有少量其他食品.朋友同我约晚饭时间去食5pm 当食埋夜晚),所以点了咸的.L’Epicurien (风干火腿,布里芝士配罗勒酱鲜茄及蛋)and Le sunrise (早晨法式薄饼牛油果炒蛋配瑞士芝士)另外我哋还点了一杯红宝石朱古力等咗大约12-15分钟,去取餐处取餐及餐具,认识比较自助.唔同款式夹饼饼身软硬唔一样,像L’Epicurien 薄饼身会比较软,而Le Sunrise 薄饼就烘得比较香脆.食材新鲜味道也不错但唔算有超级惊喜.饮品方面:红宝石朱古力奶(世界第三只朱古力)外形非常之漂亮,但真系饮唔到特别嘅朱古力味主要饮到嘅系甜同埋奶味...小编本身好钟意好钟意饮奶...但系都觉得奶味太过重总结:食物:6环境:7(有置身于法式/巴黎快餐嘅感觉)服务:5卫生:7性价比:6.5回头率:6
店内有咸同甜嘅法式薄饼选择极都有少量其他食品.
朋友同我约晚饭时间去食5pm 当食埋夜晚),所以点了咸的.
另外我哋还点了一杯红宝石朱古力
等咗大约12-15分钟,去取餐处取餐及餐具,认识比较自助.
食材新鲜味道也不错但唔算有超级惊喜.
饮品方面:红宝石朱古力奶(世界第三只朱古力)
总结:
食物:6
环境:7(有置身于法式/巴黎快餐嘅感觉)
服务:5
卫生:7